Workshops - Momoko Natuuratelier
15733
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15733,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.1,qodef-gutenberg--no-touch,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15670

Workshop: kennis maken met plantaardig verven

Datum : zaterdag 29 april 2023 & zaterdag 10 juni 2023.
Locatie : Natuuratelier Momoko, Gees (Drenthe)
Tijd : 10.00 – 13.30 uur
Prijs : € 45,00
Inclusief: alle workshop materialen, koffie, thee & lekkers

Dit gaan we doen

Je maakt in een ontspannen sfeer kennis met beitsen en met de kracht van kleur uit plantaardig materiaal. Brandnetel, ui, walnoot, els, berk? Zo maar een greep uit een rijk scala aan natuurlijke bronnen die zuivere, prachtige kleuren kunnen opleveren. En ze komen uit mijn verfplantentuin en uit de directe omgeving van Gees, zoals de boswachterij en de natuurgebieden om ons heen.
Meer weten? Stuur een e-mail naar natuuratelier@momoko.nl

Direct boeken kan hier:

  Momoko gebruikt uw gegevens uitsluitend conform de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG).

  Momoko Natuuratelier Gees_De Elsenprop levert bruine kleurstof op
  Momoko-Natuuratelier-Gees

  Seizoensworkshops

  Winter – Lente – Zomer – Herfst

  Lees hier de brochure over de Seizoensworkshops 2023:

  Momoko seizoensworkshops Plantaardig Verven 020223 (1) gecomprimeerd

  Data : vrijdag 12 mei 2023 (lente), vrijdag 22 september 2023 (zomer), vrijdag 17 november 2023 (herfst), vrijdag 26 januari 2024 (winter)
  Locatie : Natuuratelier Momoko, Gees (Drenthe)
  Tijd : 10.00 – 17.00 uur

   

  Kosten bij boeking allevier de Seizoensworkshops tegelijkertijd: 320 euro.

  Losse workshops boeking : 90 euro per workshop.

   

  Inclusief: alle workshop materialen, koffie, thee, lekkers en verse soep

   

  Naast de workshop ‘Kennismaken met Plantaardig Verven’ staan ook de Seizoensworkshops op het programma voor 2023. Lente, herfst, zomer en winter leveren tenslotte hun eigen botanische kleurenpracht. Hierbij maak je zelf de (wilde) kleuren van de winter, lente, zomer en herfst. Met als resultaat je eigen canvas van zelfgemaakte kleuren uit de natuur. We werken met verschillende beitstechnieken, kleurstoffen uit de natuur en diverse textielsoorten. Elke seizoen workshop duurt een dag. Hierbij gaan we ook fourageren en met respect voor de natuur wildplukken, plukken uit Momoko’s verfplantentuin achter het natuuratelier en rapen van natuurlijke kleurgrondstoffen in de omgeving. Vraag de pdf aan voor uitgebreidere informatie over de seizoensworkshops.

   

  Het ritme van de natuur

  Tijdens de seizoensworkshops geeft de natuur aan welke kleurstoffen we kunnen gaan maken.

  Dit zijn mijn plannen, als moeder aarde er mee instemt:

  Lente workshop vrijdag 12 mei 2023

  Voor de lente workshop gaan we natuurlijk fluitenkruid plukken in de bermen. Ontdekken we welke verse boomblaadjes de mooiste kleuren geven. Met in de hoofdrol: de veelzijdige prikkelende brandnetel. Uitdagend aan elke plant en ook aan de brandnetel is dat het uitmaakt op welke grond (de terroir) het gegroeid heeft, welke tijd je het oogst en hoe je het bewerkt. Het wordt in ieder geval een ‘groene’ workshopdag.

   

  Zomer workshop vrijdag 22 september 2023

  De een na laatste dag van de zomer maken we gebruik van de prachtige bloemen die in de verfplantentuin groeien. We gaan met verse wede blauw (en roze) verven. We gaan aan de slag met Momoko natuurateliers themabloem: de veelzijdige saffloer. Als moeder aarde het wil, sluiten we de zomer af met ons eigen late midsommar feestje in de verfplantentuin. Je maakt een bloemenkrans voor in je haar, als ketting of voor aan je pols.

   

  Herfst workshop vrijdag 17 november 2023

  De herfst is een spannende kleurrijke en stemmige tijd voor het maken van kleur. De pluimen van het riet of de fluweelboom, de blaadjes van de berk, elzenproppen, walnootbolsters, eikenootjes. We gaan kijken wat de natuur ons geeft. Op deze dag maak je ook je canvas met alle kleuren af en ga je naar huis met een overzicht van jouw gevoelskleuren van de afgelopen seizoenen.

  Winter workshop vrijdag 26 januari 2024

  Tijdens de winterworkshop leer je warme dieprode tinten van meekrap met een beetje blauwhout maken en variaties van prachtige oranjes en olijfgroenen van witte én rode uienschillen.

  Verfplantentuin

  Natuuratelier Momoko heeft achter het atelier een biologische verfplantentuin. Het voorbereiden, vruchtbaar maken, (voor)zaaien, onkruid wieden, water geven, oogsten, zaadjes oogsten en composteren geven een dichter-bij-de- natuur geluksgevoel. Als deelnemer kun je hier in op je workshopdag vrij rondlopen, verpozen in de tuin en zien hoe verfplanten zoals indigo, verfkamille, wede, meekrap, St. Janskruid, zinnia, coreopsis, bosviooltjes en calendula groeien en bloeien.