5

OPDRACHT Innovatief kleurconcept voor castcoated papiersoort

Voor 'the grand old lady' onder de castcoated papiersoorten ontwikkelde Momoko een nieuw kleurconcept afgestemd op een bruikbaarheid van 3-5 jaar.

OPDRACHTGEVER

Papierproducent M-real, Bergisch Gladbach, Duitsland

CONCEPT

Momoko vereenvoudigde het overweldigende aanbod tot een logisch assortiment en verdeelde het aanbod in vier visuele kleursferen: Monochrome, Instinct, Soft Tech en Energy. Metallics en parelmoerachtigen werden ondergebracht in een kleurfamilie dus niet meer separaat aangeboden. De papierkasten van vormgevers zijn zoals bekend overvol. Wie op zoek is naar een bepaalde kleur, ziet nu in een oogopslag welke keuzemogelijkheden er zijn. Momoko introduceerde eveneens een nieuwe afwerking genaamd Magic met spiegelend oppervlak. Het assortiment, dat 58 kleuren telde, is teruggebracht tot 30 kleuren. Momoko introduceerde 7 nieuwe tinten en 4 Magic varianten. De internationale groothandel verwelkomde het nieuwe concept met open armen omdat het product overzichtelijker geherlanceerd werd en daardoor makkelijker te verkopen, er een beeldverhaal bij elke kleurfamilie werd getoond en omdat het veel minder palletplaatsen in beslag nam.

RESULTAAT

Beter afgestemd kleuraanbod op huidige wensen bij creatieve voorschrijvers met als resultaat een stabilisering van de verkoop in een krimpende markt.